Nederlands damesteam en Duits herenteam winnen jaarlijkse Europees voetbalkampioenschap O-I

Nederlands damesteam en Duits herenteam winnen jaarlijkse Europees voetbalkampioenschap O-I

Schiedam - In tegenstelling tot de Wereldbeker voetbal, wonnen Nederland en Duitsland dit jaar het Europese voetbalkampioenschap georganiseerd door O-I, wereldwijd de grootste producent van glasverpakkingen. 

Het jaarlijkse Europese O-I voetbaltoernooi is inmiddels traditie geworden en bracht 300 spelers uit 11 landen samen in Tallinn, Estland. Er deden 9 damesteams en 18 herenteams mee. Het Nederlandse damesteam, bestaande uit medewerkers uit de vestigingen Maastricht, Leerdam en Schiedam, werd kampioen, samen met het herenteam uit de fabriek in Rinteln, Duitsland.

Voetbal verenigt mensen met verschillende functies binnen O-I. Zo bestond het winnende damesteam uit Estland vorig jaar uit medewerkers die werken in het cold end, op inkoop, de kwaliteitsdienst, en het fabrieksmanagement. 

Shannon Houtman, Buyer NPR Goods & Services, Procurement bij O-I Nederland vertelt: “Dit was het tweede jaar dat wij als damesteam uit Nederland deelnamen aan dit evenement. Het is een mooie en leuke kans om andere Europse collega’s te ontmoeten. We begonnen het toernooi met een doel: plezier maken. En dat hebben we gedaan… tot de finale toe! Zo zie je maar: One Team and One Plan is how we won!”

Het evenement promoot wereldwijd teamwerk en wordt georganiseerd door vrijwilligers uit het land dat de competitie het jaar ervoor won. De Estlandse organisatoren van dit jaar waren erg dankbaar voor de hulp van hun collega’s uit landen waar het event eerder plaatsvond. 

Pablo Vercelli, VP Human Resources Europe: “Het is fijn om deel uit te maken van O-I’s voetbalkampioenschap en samen te spelen met Europese collega’s. Alle medewerkers van O-I delen een passie voor glas en zijn erg toegewijd aan hun job. Dit creëert een familiegevoel over geografische grenzen heen. De competitie biedt ons de mogelijkheid om samen te werken en vriendschappen aan te gaan in een informele setting.” 

Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.